OVER DORINE

Al jaren begeleid ik mensen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling, zowel individueel als in groepsverband.

Een belangrijk aspect in die begeleiding is eigenlijk altijd expressie geweest. Het begon met het tot expressie brengen van creativiteit d.m.v. tekenen/ schilderen, dans, fotografie en klei/steen. Dat vond en vind ik erg fijn omdat het dichtbij mezelf ligt: van jongs af uit ik mezelf via klei en steen. Ik houd ervan om het materiaal te volgen, te kijken en te voelen om zo als het ware de kern te onthullen, ruimte te geven en zich te laten manifesteren.

In wezen doe ik dat ook in de begeleiding van mensen. Door te luisteren, te voelen en mijn hart open te stellen stem ik me af op de ander en volg en beweeg mee met wat tot expressie wil komen: het niet ontdekte, de authentieke kern van ieder mens die ruimte wil om te leven.

Naast expressie en creativiteit heb ik me verdiept in natuurgeneeskunde, die me leerde te kijken naar heel de mens: lichaam en geest zijn één, onlosmakelijk verbonden. Jarenlange ervaring in het begeleiden van detox-kuren (groepen en individueel: holistische massages, darmbehandelingen en verdiepende lichaamsgerichte sessies) heeft dit inzicht verdiept en versterkt. Op dit moment werk ik mee in de detox-weken van Zopuur – https://zopuur.nu/detox-weken.

Onder meer tantra, familie-opstellingen en Core-Energetica hebben het zachte in mij kracht gegeven en het letterlijk in mijn lijf verankerd. Daardoor voel ik mijn innerlijke kracht en ben in staat contact te maken met mijn ware natuur.

Het begeleiden van groepen heb ik achter me gelaten. Ik richt me op het begeleiden van individuen en koppels. Met veel plezier, met hart en ziel.

Persoonlijke levenservaringen als rouw na scheiding en verlies van dierbare(n) neem ik hierin mee. Alsmede mijn ontdekkingsreis rond kwetsbaarheid, veiligheid, intimiteit, seksualiteit.

Momenteel prijs ik me gelukkig in een liefdevolle relatie waarin openheid, kwetsbaarheid en humor een plek heeft.

"you are not a drop in the ocean, you are the entire ocean in a drop." - Rumi
Scroll naar top