RELATIETHERAPIE

Leven in je relatie

verbinding

Een relatie beginnen is heerlijk. Je bent verliefd, de ander is het helemaal, alles stroomt in je en het leven lijkt een feest. Als de verbinding duurzamer wordt kunnen er in het leven van alledag allerlei scheurtjes ontstaan: verwijten en conflicten, onbevredigende seks, emotionele verwijdering, sleur, gevoelens van onmacht, teleurstelling en beklemming tot het aangaan van affaires.

vertrouwen

Je kunt als paar zo verder gaan tot je oud bent, de rit uitzitten. Of de relatie verbreken en een nieuwe zoeken. Dan is het goed te realiseren dat een verbinding een proces is: een mogelijkheid tot ontwikkeling. Als paar word je geconfronteerd met een kans om te groeien en bewuster te worden: een uitdaging

groeien in liefde

Vanuit een veilige setting steun krijgen om open, eerlijk, expressief en levendig te leren communiceren, jezelf te laten zien aan de ander. Van kwaadheid en verwijten naar compassie voor verdriet en angsten in jezelf en je partner. Leren voor jezelf te zorgen, autonoom te leven. Oefenen om elkaar te naderen en bereiken, verdiepen van intimiteit: lichamelijk in aanraking en ontmoeting in genot, gevoelens en gedachten open en eerlijk delen, je diepste zelf ruimte geven: tonen wie je werkelijk bent. Samen dit avontuur aangaan!

Deze vorm van begeleiding biedt inzicht en is een investering voor verdieping en verruiming van jezelf én elkaar. De ander weer zien wie hij/zij werkelijk is, met wederzijds respect. Zo de weg vrij maken naar een intiemer en liefdevoller contact.

Het komt ook voor dat een paar tevreden is met hun relatie, maar dat er behoefte is aan verdieping in de verbinding.

hoe werkt het

Dit is een levendige vorm waarbij ik gebruik maak van beweging en tot expressie brengen van het lijf, adem en persoonlijke interactie. Het vermogen tot voelen vergroot zich, het lijf gaat stromen, gedachten worden helder en geven inzicht. Onze kern, wie we werkelijk zijn, krijgt ruimte: dat biedt mogelijkheden om weer te leven vanuit onze  eigen waarheid en liefde. Wat leidt tot diepere relaties, die we zo verlangen: een universeel gegeven. Er is alle aandacht voor ieder afzonderlijk én samen. Deze methode is ontwikkeld door Brian  en Marcia Gleason: Embodied Couples Work en sluit nauw aan bij Core-Energetica.

Als blijkt dat de liefde echt over is, dan is het voor alle betrokkenen van belang dat je de liefdesrelatie op een respectvolle manier afrondt.

kennismaking, intake, voortgang

Na het eerste contact vindt er een wederzijdse kennismaking plaats en intake om te ervaren hoe deze vorm  kan bijdragen en steun bieden in de situatie waarin de relatie zich momenteel bevindt. Van daaruit wordt de voortgang van de ondersteuning bepaald.

"raise your words, not voice. It is rain that grows flowers, not thunder." - Rumi
Scroll naar top